6 Haziran 2011 Pazartesi

AB’Yİ SARSAN ‘E-COLİ SALGINI’NIN NEDENİ GDO’LU TOHUM ve SEBZELER Mİ?


Avrupa’nın uzun yıllardır gördüğü en büyük salgında Mayıs başından beri en az 22 kişi hayatını kaybetti. 2 bin kişiye yakın kişi de hastanelik oldu..!



Oğuz Eser / TIMETURK - ÖZEL


Almanya’da başlayan E-Coli salgınında ölü sayısı 22’ye ulaştı. CTV News’ün haberine göre, salgının kaynağının soya filizleri olabileceği bildirildi. Alman Tarım Bakanı Gert Hahne, “Salgının muhtemel nedenin soya filizleri olduğu belirlendi” dedi.


Alman yetkililer daha önce açıklamalarında, domatesleri, yeşillikleri ve salatalıkları salgının nedeni olarak göstermişti.


Avrupa’nın modern tarihindeki en ölümcül E-Coli salgını, Mayıs ayının başından beri 22 kişinin ölümüne neden oldu. Almanya’da 2 bine yakın kişinin salgından etkilendiği bildirildi. Bunların en az 520’sinin böbrek yetmezliği ile hayati tehlikede olduğu açıklandı.



E-Coli, insan bağırsaklarında yaşayan genel olarak faydalı bir bakteri türü. Ancak genetiği mutasyon geçirmiş bakteriye maruz kalmak hastalıklara yol açabiliyor.

Gıdalarının genetiği değiştirilmesi işlevi sırasında E-Coli bakterisi, değiştirilmiş DNA’nın klonlanması için kullanılıyor. Daha sonra bu üretilmiş DNA’lar bitki hücrelerine naklediliyor. E-Coli bakterisi doğal süreçte istenilen DNA’yı üretebildiği için tercih ediliyor.


Genetiği değiştirilmiş gıdalar yenmesi durumunda buradaki DNA, sindirim yollarındaki E-Coli bakterilerini mutasyona uğratarak hastalığa neden olabilir. GDO Teknolojisi devlerinden DuPont’un ABD Tarım Bakanlığı ile yaptığı son anlaşma E-Coli’nin bu “bulunması zor ve zararlı DNA’ları tespit” amacını taşıyor.


Conservative Critics bloguna göre, benzer bir olay 2 yıl önce Merkez California’da meydana geldi. Genetiği değiştirilmiş gıdalar yiyen yüzlerce kişi aynı şekilde E-Coli’den rahatsızlandı. Ancak GDO endüstrisini koruma amacıyla Salinas Vadi’si olayı örtbas edildi. Salgının bulunduğu yerden uzak bir bölgedeki hayvan dışkıları, günah keçisi ilan edildi.


www.timeturk.com - 05 Haziran 2011 Pazar - 23:00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder